Vereniging Kom bij de Boer viert éénjarig bestaan

Overhandiging van de regenmeter op basisschool De Tamarisk in Biddinghuizen. Foto: Kom bij de Boer

Vereniging Kom bij de Boer, actief in de gemeenten Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, bestaat één jaar. Om dit te vieren ontvangen alle scholen in genoemde gemeenten een regenmeter.

Het is dinsdag 20 september precies een jaar geleden dat Vereniging Kom bij de Boer werd opgericht. In een jaar tijd hebben de bestuursleden veel gerealiseerd. Zo heeft de vereniging een eigen logo, website en promotiekleding.

Educatieboeren

Inmiddels zijn veertien educatieboeren uit Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde actief lid van de vereniging. Zij ontvangen met veel plezier schoolkinderen op de boerderij. Het afgelopen schooljaar zijn er 1217 kinderen op bezoek geweest.

Met de regenmeter, gesponsord door R. van Wesemael BV uit Biddinghuizen, kunnen de leerlingen leerzame opdrachten uitvoeren. Daarnaast kunnen alle leerlingen van de basisscholen in het werkgebied van Kom bij de Boer meedoen aan een prijsvraag om een boerderijles voor zijn/haar klas te winnen. De sluitingstijd voor de prijsvraag is 15 oktober.

Boerderijlessen verloten

Kom bij de Boer gaat vier boerderijlessen verloten, één boerderijles per gemeente. Eind oktober worden de winnaars bekend gemaakt op de social mediakanalen van Kom bij de Boer.

Scholen kunnen een excursie boeken via de site van de IVN. Meer informatie staat op de site van Kom bij de Boer.

Nieuws

menu