VVD bespeurt drugshandel op parkeerplaatsen in Dronten

De parkeerplaats bij het station in Dronten. Foto: Fotostudio Wierd

De VVD maakt zich zorgen over de veiligheid rond diverse parkeerterreinen in Dronten. Volgens de partij wordt daar in drugs gehandeld.

De VVD heeft signalen gekregen van bewoners en omwonenden. Het gaat dan met name om de parkeerterreinen bij het station, het Wisentbos en sporthal De Landing aan de Lancasterdreef. Er zou gehandeld worden in verdovende middelen, voornamelijk in lachgas en marihuana.

‘Dat is ook te zien aan het zwerfafval dat wordt achtergelaten,’ stelt de VVD in vragen die ze aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld.

Meer controles

De VVD wil van het college weten of zij zich herkent in deze signalen en of die bij de gemeente ook zijn binnengekomen. Verder wil de partij weten of de zaken die worden geconstateerd rond de parkeerplaatsen ook daadwerkelijk op strafbare feiten duiden, of dat er volgens het college sprake is van overlast.

De liberalen zouden graag horen van het college of de signalen aanleiding zijn voor politie en BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) reden zijn om meer controles rond de parkeerplaatsen uit te voeren.

Nieuws

menu