Team Voorjaarsactie Dronten sjouwt voor goede doelen

Sjon Venhuizen (links) en Peter van Voorst. Foto: Voorjaarsactie Dronten

Zakken potgrond sjouwen voor het goede doel, dit voorjaar alweer voor de twaalfde keer. Een groep vrijwilligers bezorgt onder de naam Team Voorjaarsactie Dronten de zakken potgrond, compost, tuinaarde en mestkorrels op de zaterdagen 18 maart en 1 april op bestelling aan huis. Dit jaar is de opbrengst voor de Voedselbank Dronten en voor het jongerenwerk in Dronten. Peter van Voorst en Erwin Teseling zijn er klaar voor en hopen op een nieuw record.

‘Het is best een pittig dagje sjouwen maar ook echt heel leuk om dit samen te doen,’ zegt Van Voorst van QliQ, organisator van jongerenevents. ‘De opbrengst is belangrijk om onze events te kunnen organiseren’. Met sport- en thema-avonden brengen zij jongeren bij elkaar. Peter heeft zelf de kracht van jongerenwerk ervaren en dat motiveert zegt hij: ‘Jongeren ontmoeten elkaar en ontdekken dat anderen soms ook met grote vragen bezig zijn, dat is zo krachtig voor je vorming’.

Belangrijk werk

Een tweede doel is dit jaar Voedselbank Dronten. ‘Zij doen echt belangrijk werk voor mensen die net even die hulp kunnen gebruiken,’ vertelt Erwin Teseling, voorzitter van Stichting Bron0321, organisator van de Voorjaarsactie.

Wat in 2012 begon met huis aan huis verkoop van 320 zakken is doorgegroeid naar een logistieke operatie met zes auto’s met grote aanhangers die door Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant rijden. ‘Dit jaar hopen wij boven de 2500 zakken uit te komen, daarom de oproep: doe mee en bestel tuinaarde, potgrond, compost en mestkorrels via www.voorjaarsactiedronten.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu