Slagerij Van der Vlis uit Dronten zit in de finale van de Grote Grillworsttest 2022

De grillworst van slagerij Van der Vlis is ambachtelijk, met aandacht en passie gemaakt. Foto: Niek van der Vlis

De ambachtelijke slagerij Van der Vlis uit Dronten is een van de tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2022. Deze vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

In deze editie hebben meer dan 80 slagers hun grillworst ingezonden. Het was de taak van de vakkundige jury om alle grillworsten te keuren. Dit gebeurde vorige week.

Iedere finalist heeft zijn eigen geheim

De grillworsten van de tien finalisten zijn ambachtelijk, met aandacht en passie gemaakt. Door het gebruik van verse ingrediënten, goede verhouding van kruiden en de juiste grilltemperatuur zijn deze grillworsten gemaakt. Iedere finalist heeft zijn eigen geheim.

De jury van deze editie van de Grote Grillworsttest bestaat uit branche erkende meesterverkoper Saskia Rikkerink, winnaar van editie 2021 slager Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertise Centrum voor het Slagersambacht.

‘Echte toppers’

De jury over de keuring: ‘Dit zijn echte toppers. Alle finalisten hebben producten met een prachtige vleesstructuur, heerlijke bite en karakteristieke grillsmaak’.

Prijsuitreiking

De winnaar van de Grote Grillworsttest 2022 wordt bekendgemaakt tijdens de online prijsuitreiking op 2 februari.

Nieuws

menu