Mooie samenwerking tussen ASV Dronten, ASVD Korfbal en Reaal Dronten levert wellicht een nieuw sportpark op

Hoe zal het Burgemeester Dekker Sportpark er over enkele jaren uitzien? Foto: Fotostudio Wierd

ASV Dronten, ASVD Korfbal en Reaal Dronten willen het Burgemeester Dekker Sportpark in Dronten opnieuw ontwikkelen en daarbij nauw samenwerken.

Die wens in niet alleen naar de gemeente geuit, maar ook vormgegeven in een eerste plan. De gemeente is enthousiast en wil de verdere planontwikkeling steunen met onder andere een incidentele bijdrage van 35.000 euro voor verdere onderzoekskosten.

Gebruik maken van elkaars faciliteiten

De gezamenlijke wens is voortgekomen uit de vraag van Reaal om kunstgrasvelden. Aanleg van kunstgras dient ‘budgetneutraal’ te geschieden, liet de gemeente de vereniging weten, en dat bleek niet mogelijk. Daarom is de gemeente het gesprek met de drie verenigingen opgestart om te kijken of men kan komen tot een gezamenlijk sportpark. Daarbij kunnen de verenigingen desgewenst gebruik maken van elkaars faciliteiten, hetgeen de kosten natuurlijk drukt.

Centraal gelegen locatie

Het is bovendien een centraal gelegen locatie, de herontwikkeling van sporthal ’t Dok kan er in worden meegenomen en eventueel kunnen andere sporten er bij aansluiten (rugby, kaatsen). Ook zijn in zo’n nieuwe voorziening betere mogelijkheden voor de grote wens van de verenigingen een sterkere maatschappelijke rol te vervullen: er is ook ruimte voor een eventuele vergaderlocatie, kinderopvang en mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er een rol in te geven. Kortom: het mes snijdt aan meerdere kanten.

De gemeenteraad zal zich nu eerst over de plannen buigen en waar nodig nog aanvullingen meegeven.

Nieuws

menu