Politiek enthousiast over initiatief skaters in Dronten

De skaters overhandigen de petitie aan wethouder Lazise Hillebregt. Foto: Danieke van Baal

De politiek is erg te spreken over de actie van een groep skaters in Dronten voor een nieuwe skatebaan. In een voorstel heeft de gemeenteraad het college unaniem opgedragen de toekomstscenario’s, inclusief nieuwbouw, van de verschillende skateparken te onderzoeken en voor eind volgend jaar die plannen voor te leggen aan de gemeenteraad, met prijskaartje en al.

Petitie

In juli startte de Drontense skater Lucas Kik een petitie om de politiek ertoe te bewegen te investeren in een nieuwe skatebaan in Dronten. Die petitie is 284 keer ondertekend en de initiatiefgroep bestaat inmiddels uit meer jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar oud uit de gemeente Dronten. De petitie is donderdag voor het begin van de gemeenteraad overhandigd aan wethouder Lazise Hillebregt.

Het huidige skatepark aan het Toepad is volgens de skaters niet veilig meer. Dat park is in oktober 2010 geopend. Een nieuw park kan er ook voor zorgen dat jongeren uit Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen er meer gebruik van gaan maken, en bewegen is ten slotte gezond. ‘Het betekent ook minder jeugd in het centrum, waardoor er minder overlast is van jongeren.’

Enthousiasme alom

De politiek is enthousiast over het initiatief van de jongeren. Danieke van Baal (GroenLinks) las donderdag tijdens de raadsvergadering een aantal van de opmerkingen uit de petitie voor. ‘Van ‘een mooie nieuwe plek voor sport, ontspanning en ontmoeting’ tot ‘een veiligere skatebaan’ tot ‘meer plekken voor de jeugd’ tot ‘omdat deze skatebaan *** is. Ja, alleen bij die laatste heb ik zelf maar even de bliepjes ingevuld,’ lachte ze.

Ook de wethouder is enthousiast. ‘Het mooiste is dat een groep jongeren van 14 tot 17 de moeite neemt om iets te vinden, daar dan ook iets van te maken en dit dan ook nog eens overhandigen. We gaan ermee aan de slag.’

Scenario’s

Dat wil nog niet zeggen dat er een nieuw skatepark komt. Voor eind volgend jaar moet echter wel uit onderzoek blijken hoe de staat is van de verschillende skateparken in de gemeente en wat het kost om deze op te knappen en/of uit te breiden. Ook wordt de mogelijkheid tot verplaatsing en uitbreiding met bijvoorbeeld mogelijkheden voor freerunning, klimmen en bmx’en onderzocht.

Dat levert dan verschillende scenario’s met verschillende prijskaartjes op, waar de politiek zich over zal buigen. Jongeren uit de drie dorpen worden betrokken bij het onderzoek.

Nieuws

menu