Politie zoekt bankpasfraudeur die ook heeft toegeslagen in Dronten (2x), Swifterbant en Emmeloord

De man op de foto is degene die de pasjes ophaalt en hier vervolgens mee gaat pinnen. Foto: Politie

De politie is op zoek naar een bankpasfraudeur die mogelijk in het héle land heeft toegeslagen. De totale schade is al meer dan een ton. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij vier zaken in Flevoland: twee adressen in Dronten, één in Swifterbant en één in Emmeloord.

Alle slachtoffers krijgen een aardige bankmedewerker aan de telefoon die ze waarschuwt dat hun rekening is gehackt en dat iemand bezig is geld van de rekening af te halen. Maar natuurlijk wil de bank meneer of mevrouw graag helpen. ‘Dus geen paniek én we zijn er op tijd bij: we kunnen uw geld nog veilig stellen. Maar, daarvoor is het wel nodig dat u uw pinpasjes en codes mee geeft aan een collega die zo bij u langskomt’

En dat doen de slachtoffers vervolgens allemaal. De man op de foto is degene die de pasjes ophaalt en hier vervolgens mee gaat pinnen.

Mensen die deze man herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie? Bel de gratis opsporingslijn 0800-6070 of geef je tip anoniem door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Nieuws

Meest gelezen

menu