Polderfest 2022 groter dan ooit. 'We groeien mee met de ruimte in Dronten'

Polderfest in 2019. Foto: Archief Fotostudio Wierd

De tiende editie van Polderfest wordt zaterdag 30 juli gehouden. Het festival is deze keer weer groter van opzet en invulling. ‘We groeien mee met de ruimte in Dronten,’ aldus de organisatie.

Voor de jubileumeditie verwachten de organisatoren 3.500 bezoekers, die twee podia, een top line-up en een foodcourt zullen aantreffen. Vond vorig jaar een ‘light’ versie plaats. Dit jaar kunnen bezoekers een knallende editie verwachten.

Serieus én geliefd festival

Wat in 2012 begon als een klein feestje voor vrienden is inmiddels uitgegroeid tot een serieus én geliefd festival. ‘Sinds we Polderfest verhuisden van Swifterbant naar Dronten krijgen én nemen we de ruimte om te feesten, ontwikkelen én groeien. Daarvoor werken we sinds dit jaar ook actief samen met Dronten Geeft Je De Ruimte (DGJDR). Polderfest is inmiddels een meer dan volwassen event,’ aldus de organisatie.

Van feestje naar volledig festival

De organisatie is trots op de line up voor deze editie. één van Nederlands bekendste rappers, Bizzy, betreedt het podium, evenals Q-Music, Jan Biggel en de bekende groep Buren van de Brandweer.

Ook de fysieke opzet is dit keer vollediger en ruimer. Er zijn twee podia, bars, een foodcourt, een muntensysteem, alles wat van een feest een festival maakt.

Goed hun weg vinden

Samen met DGJDR is er een plattegrond ontwikkeld waardoor de duizenden bezoekers ook nog eens goed hun weg kunnen vinden. ‘Deze tiende editie wordt een knaller,’ aldus het Polderfest-team. Als kers op de taart is ook de licht- en geluidshow weer een stuk beter én is er zelfs gezorgd voor noise-cancelling in de tent.

Dit laatste zorgt ervoor dat omwonenden een stuk minder tot geen last zullen hebben van het feestgedruis. ‘Zo is en blijft het voor iedereen een feestje. Een kwaliteitsfeest zelfs. Met de ruimere opzet en de A-list line-up maakt Polderfest een mooi rijtje met Defcon.1 en LowLands.’

Nieuwe mogelijkheden

Door de verhuizing van Swifterbant naar Dronten in 2019 ontstonden er vele nieuwe mogelijkheden. ‘Dankzij deze innovatie kon Polderfest niet alleen grootser denken, maar ook grootser uitvoeren: iets wat al jarenlang een droom was voor de vriendengroep achter Polderfest.’

De organisatie werkt nauw samen met de gemeente Dronten en diverse ondernemers uit de regio, om zo samen het evenement ieder jaar een stap professioneler te maken. In de toekomst hoopt de organisatie Polderfest nog verder te laten groeien. Daarvoor is de samenwerking met DGJDR van groot belang, aldus de organisatie.

Netwerken

‘We trekken samen op in de communicatie en zetten elkaars netwerken in. Bovendien zetten we samen campagnes in om onze zichtbaarheid te versterken.’ Zo lanceert DGJDR een social media-campagne waarin tien keer twee tickets worden weggegeven (zie hiervoor drontengeeftjederuimte.nl .

De ticketverkoop is gestart. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Nieuws

menu