Pinkstertoernooi BAS Tennis & Padel Biddinghuizen levert drie mille op voor goede doelen

De overhandiging van de cheque voor De Scharrelberg. Foto: BAS Tennis & Padel

Het Pinkstertoernooi dat BAS Tennis & Padel in Biddinghuizen hield, heeft 3.000 euro opgeleverd voor twee goede doelen.

De 21e editie van het Pinkstertoernooi werd gespeeld van 2 tot en met 6 juni. Op voorhand was als goed doel dierenpark De Scharrelberg in Biddinghuizen gekozen. Tijdens het toernooi kwam daar de actie van Pieter Gros bij, die rond Flevoland gaat kajakken om geld in te zamelen voor het Reuma Fonds Nederland.

Hekwerk rond broedplek

De Scharrelberg mag een bedrag van 2.500 tegemoet zien. Dat geld wordt gebruikt voor een hekwerk rond de broedplek. Op het toernooi was Henk Aernaudts aanwezig als afgevaardigde van het Dierenpark De Scharrelberg. Pieter Gros krijgt 500 euro voor zijn goede doel. De Pinkstercommissie werd op dit goede doel gewezen voordat een aantal deelnemers met een t-shirt speelde waarop informatie stond over de actie van Gros. Zijn doel is om op 25 augustus te gaan kajakken rond Flevoland.

Er namen 116 tennissers deel aan het Pinkstertoernooi, dat ook toegankelijk was voor deelnemers zonder club- of KNLTB-lidmaatschap. Onder de deelnemers bevond zich ook een groep kinderen, die samen met een ouder gratis konden meespelen. Helaas was het weer niet altijd even goed waardoor vijf wedstrijden in Lelystad gespeeld werden bij Flevo Padel.

Te weinig tennissers

De toernooicommissie was tevreden met het totaal aantal inschrijvingen, al waren er volgens voorzitter Carl Custers van de Pinkstercommissie te weinig tennissers. Daarentegen waren de padelbanen continu vol. De kampioenen in de hoofdklasse padel van dit jaar kwamen uit Lelystad. Pieter Hermus en Remco Bruggeman wisten alle wedstrijden te winnen.

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors en financiële ondersteuning van de provincie Flevoland en Sportservice Flevoland.

Nieuws

Meest gelezen

menu