Parkeergarage Suydersee in Dronten is weer open na opknapbeurt

Wethouder Irene Korting met rechts van haar centrummanager Leo Hoksbergen en ondernemers Rebecca Dikkeschei en Marcel Slot. Links, van links naar rechts: Miquel Donker, Aschwin Koggel, Noëll Venema, en Sebo Post.

Wethouder Irene Korting met rechts van haar centrummanager Leo Hoksbergen en ondernemers Rebecca Dikkeschei en Marcel Slot. Links, van links naar rechts: Miquel Donker, Aschwin Koggel, Noëll Venema, en Sebo Post. Foto: Fotostudio Wierd

De parkeergarage in winkelcentrum Suydersee in Dronten is sinds vanochtend weer open. Samen met diverse winkeliers opende wethouder Irene Korting de opgeknapte parkeergarage.

In de afgelopen maanden zijn de plafonds, wanden, kolommen, uitgangen en trapopgangen allemaal schoongemaakt en geschilderd. Bij de uitvoering van de opknapbeurt zijn lokale ondernemers betrokken.

Versterking van het centrum

Het opknappen van de parkeergarage komt voort uit het actieplan voor het winkelcentrum Suydersee in Dronten dat door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeente neemt in dit actieplan het voortouw bij de versterking van het centrum. Zij richt zich op haar gemeentelijke taken en verantwoordelijkheden in de openbare ruimte.

Het verbeteren van de parkeergarage is het startschot voor de diverse werkzaamheden die gepland zijn om de kwaliteit van de openbare ruimte in het winkelgebied de komende tijd te verbeteren. Daarbij gaat de aandacht met name naar de openbare ruimte in het oudere deel van het winkelcentrum.

Wethouder Irene Korting: ‘Na de startschotten in de centra van Swifterbant en Biddinghuizen beginnen we nu met de uitvoering van het actieplan voor ons prachtige winkelcentrum in Dronten. Het opknappen van de parkeergarage is een jarenlange wens die leeft bij ondernemers en winkelend publiek’.

‘Een prima eerste stap’

‘Vanuit de centrumondernemers is een aantrekkelijke parkeergarage die goed toegankelijk voor de consument is van groot belang voor een goed functionerend Suydersee. Deze opknapbeurt is daarin een prima eerste stap’, aldus Leo Hoksbergen, centrummanager van winkelcentrum Suydersee.

De komende maanden voert de gemeente het actieplan voor winkelcentrum Suydersee verder uit. Dat geldt ook voor de actieplannen in de winkelcentra van Swifterbant en Biddinghuizen.