Otto de Jonge (65) viert 40-jarig dienstjubileum bij Kraaikamp Wagenbouw Biddinghuizen

Otto de Jonge wordt, samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter, in de bloemetjes gezet. Foto: Wendy Kraaikamp

Het was dinsdag 3 mei een feestelijke dag voor Otto de Jonge (65) uit Biddinghuizen. Hij vierde zijn veertigjarig dienstverband bij Kraaikamp Wagenbouw en chalets.

Op 25-jarige leeftijd begon De Jonge als loodgieter bij Kraaikamp. Al snel werd hij buitendienstmedewerker voor de plaatsing en het onderhoud van de woonwagens en chalets.

Heel het land door

Als buitendienstmedewerker reisde De Jonge heel het land door, de laatste jaren samen met zijn zoon Steven, voor het plaatsen en afstellen van nieuwe woonwagens en chalets, maar eveneens voor het verzorgen van alle onderhoudsklussen alsmede mogelijke reparaties op locatie.

Vijf dagen per week is hij vroeg uit de veren, omdat het exceptioneel transport van woonwagens en chalets veelal voor de vroege ochtendspits op zijn bestemming dient te zijn.

Bouwen

Op Otto de Jonge kun je bouwen, weten ze bij Kraaikamp. Steevast is hij minimaal een kwartier eerder aanwezig dan het kraanbedrijf BKV en Transportbedrijf Klomp die de wagens vervoert. Hij treft dan voorbereidingen en zorgt voor een goed verloop van de plaatsing.

Maar, zeggen zijn collega’s lachend, ‘Otto is er altijd als eerste, maar weet het voor elkaar te krijgen om telkens opnieuw zijn bus precies op die plaats te zetten waar de kraan dient te staan’.

Open en eerlijk

Naast zijn vakmanschap wordt Otto de Jonge door collega’s en klanten gewaardeerd vanwege zijn open en eerlijke manier van communiceren en omdat hij onder alle omstandigheden correct weet in te spelen op situaties. Lovend wordt hij intern wel ‘De psycholoog’ genoemd die situaties op de juiste manier weet op te lossen.

De Jonge vierde het veertigjarig jubileumfeest samen met zijn gezin, collega’s en oud-collega’s van Kraaikamp Wagenbouw en chalets , waarbij hij en zijn vrouw met een versierde bus van huis werden gehaald. Bij het bedrijf werd hij in de bloemetjes gezet om aansluitend met collega’s en oud-collega’s van een barbecue te genieten.

Vervolg

Het feest krijgt in het najaar een vervolg, wanneer Otto de Jonge met pensioen gaat en zijn zoon Steven zijn werk overneemt.

Nieuws

menu