Eerste koopwoningen aan de Havenkade in Dronten opgeleverd

Chantal Visser, commercieel directeur van Van Wijnen Lelystad, overhandigt de eerste, symbolische sleutel aan bewoner Dennis Harpe. Foto: Marlies van der Weide

De eerste koopwoningen aan de Havenkade in Dronten zijn opgeleverd. Chantal Visser, commercieel manager bij Van Wijnen Lelystad, overhandigde dinsdag de sleutel van een gloednieuwe woning aan de bewoner ervan, Dennis Harpe.

In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen 115 koopwoningen aan de Havenkade, waarvan de eerste zeven rijwoningen deze week zijn opgeleverd.

Als eerste klaar

In juli 2021 startte de bouw van de eerste 56 koopwoningen aan de Havenkade, waaronder 34 appartementen, 15 gezinswoningen en 7 rijwoningen. Deze laatste 7 nieuwbouwwoningen zijn als eerste klaar. De bewoners ontvangen deze week de sleutel.

Harpe is één van de trotse eigenaren van een drielaagse rijwoning. ‘Ik was al een tijdje op zoek naar mijn eerste koopwoning in Dronten. Als geboren Drontenaar wilde ik graag verhuizen binnen mijn eigen woonplaats. Ik was blij verrast toen ik een optie kon nemen op een rijwoning aan Havenkade. Het plekje is echt uniek in Dronten. Ik kan niet wachten om er te wonen.’

Symbolische sleutel

Chantal Visser overhandigde een symbolische sleutel van anderhalve meter aan Harpe. ‘Ook in Dronten is de vraag naar starterswoningen erg groot,’ zegt ze. ‘Met deze zeven rijwoningen maakt Van Wijnen het voor starters zoals Dennis mogelijk om te verhuizen naar een eerste koopwoning binnen hun eigen woonplaats.’

De andere bouwwerkzaamheden aan Havenkade werpen ook dit jaar zijn vruchten af. Over enkele weken is de oplevering van de andere 15 gezinswoningen. Daarnaast is naar verwachting het appartementengebouw rond de jaarwisseling van 2022 naar 2023 klaar.

In ontwikkeling

Toekomstig woningaanbod aan de Havenkade is in ontwikkeling. Aan de kade komen rijwoningen en appartementen en aan de noordzijde komen watervilla’s. Op dit moment zijn Van Wijnen en de architecten van De Zwarte Hond bezig met de laatste fase van de ontwerpen. Wanneer hier een akkoord op is gegeven door het kwaliteitsteam van de gemeente Dronten kunnen de verkoopstukken klaargemaakt worden.

Nieuws

menu