Opening nieuwe fietsroute Oostrand Dronten trekt veel belangstelling

Bianca Roosenboom wordt geinterviewd door Theo Hogendoorn, voorafgaand aan de overhandiging van de goodiebag met aanbiedingen van alle ondernemers. Foto: Jack Dekker

‘Prachtige rustige fietspaden en wegen met veel afwisseling’. Zo typeerde Bianca Roosenboom de Oostrand van Dronten. Als bekende nationaal en internationaal inlineskater en marathonschaatser, heeft zij vanuit haar woonplaats Kampen vele trainingskilometers afgelegd in het gebied. Rooseboom gaf zaterdag het startsein voor de nieuwe fietsroute van maar liefst 62 kilometer lang. Een initiatief van 21 ondernemers in het gebied en in nauwe samenwerking met Dronten Geeft Je De Ruimte.

De allereerste goodiebag, gevuld met interessante aanbiedingen en kortingen van de deelnemende ondernemers: campings, diverse horeca en agro/food bedrijven nam Rooseboom enthousiast in ontvangst. Tijdens de opening gaf zij aan het fietsende publiek nog een waardevolle tip mee aan het fietsende publiek: bescherm jezelf en draag een fietshelm!

De Oostrand Dronten fietsroute kan in één keer of in delen, worden gefietst. Er zijn langs de route genoeg mogelijkheden voor een pauze met kop koffie, een lunch en zelfs overnachtingen. Via de website ‘Dronten geeft je de Ruime’ is de route nader te verkennen en te downloaden.

Gevarieerde route

Je fietst door de oudste bossen van Dronten, over en langs dijken en stranden, door het (half)open polderlandschap met akkers, boomgaarden en veehouderijen. Er zijn leuke boerderijwinkels, een unieke kaasboerderij met rijke geschiedenis, een sfeervolle pluktuin met thee-kas, een verse melktap, een ambachtelijke (bier)brouwerij met terras, vleesveebedrijven, maar ook gezellige kleinere speciaal-campings en aantrekkelijke restaurants met afwisselende terrassen.

Samenwerking met Dronten Geeft Je De Ruimte

Josje Waagmeester van de nieuwe stichting Dronten Marketing i.o., kijkt trots terug op de samenwerking met de groep creatieve ondernemers. ‘Het is mooi te zien dat deze ondernemers gezamenlijk initiatief naar buiten tonen en spijkers met koppen willen slaan. Het heeft de verbinding onderling tevens versterkt, er zijn nu al nieuwe plannen voor de toekomst ontstaan’.

‘Ons online platform Dronten Geeft Je De Ruimte biedt alle mogelijkheden om te laten zien wat hier is, wat hier kan en waarom je hier moet zijn. Ik hoop dat dit andere ondernemers in onze gemeente, in welke branche dan ook, mag inspireren en uitnodigt om de samenwerking met Dronten Marketing op te zoeken’.

Betere bebording nodig

Dronten Marketing blijft graag betrokken om het gebied samen verder te promoten. Een van de wensen is een betere bebording en dan met name op de toegangswegen vanuit het ‘oude’ land: bij de Reevesluis, de oude Elburgerbrug bij Elburg en de fietspont naar Nunspeet. Als deze bezoekers het ‘nieuwe’ land binnenkomen is betere informatie en bebording nog nodig om hen te laten kennismaken met al het moois wat (de Oostrand van) Dronten te bieden heeft.

De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven , het gemeentehuis en de VVV’s in omliggende plaatsen. De deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan een eigen gezamenlijke Oostrand Dronten kioskvlag.

Nieuws

Meest gelezen

menu