Opbouw festivalterrein WijLand in Dronten vordert gestaag

De opbouw van het festivalterrein.

De opbouw van het festivalterrein. Foto: Bert Talens

In het Wisentbos in Dronten wordt vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli de vijfde editie van het WijLand Festival gehouden. Organisator XL De Ateliers is eind vorige week begonnen met de opbouw van het festivalterrein. Langzaam maar zeker krijgt een en ander vorm. Momenteel legt de organisatie de laatste hand aan de terreininrichting.

Niet alleen de locatie van het festival, het parkachtige Wisentbos is opmerkelijk, maar zeker het programma. Dit jaar heeft het festival gekozen voor een aantal grote circustheatervoorstellingen die zich in de openlucht afspelen.

Vijverveld

Iedere avond om 21.00 uur vinden deze voorstellingen plaats op het grote vijverveld van het Wisentbos. Deze voorstellingen uit het hoofdprogramma worden internationaal geroemd en zijn uniek voor Nederland.

De voorstellingen kenmerken zich door de theatrale wijze van vertellen gecombineerd met acrobatiek, vakmanschap en originaliteit. Naast deze grote openlucht voorstellingen biedt het hoofdprogramma daarnaast een interessante mix van kortere voorstellingen in de Italiaanse paardenstal, de Cavallone tent.

Muziekoptredens

Uiteraard biedt het festival ook weer vele muziekoptredens op het hoofdpodium. Nieuw dit jaar is dat deze alle plaatsvinden in de grote operatent. Uniek aan deze tent is naast het prachtige ontwerp en daardoor een uitstekende akoestiek, dat de tent een verdieping heeft. Zo kunnen nog meer bezoekers genieten van de optredens, waarbij het festival een droge plaats in geval van slecht weer kan garanderen. Sowieso zijn alle voorstellingen overdekt te volgen.

Het programma wordt gecomplementeerd met tal van kleine voorstellingen, acts en verrassende straatoptredens. Deze variëren van voorstellingen van 4 tot 30 minuten, waarbij de grote openluchtvoorstellingen ieder circa een uur duren.

Zeer sfeervolle opzet

Zoals bezoekers van eerdere edities van het festival gewend zijn kent het festivalterrein een zeer sfeervolle opzet, mooi uitgelicht in de avonduren, overdag verrassend overzichtelijk met tal van te ontdekken plekjes en doorkijkjes.

Meer informatie over het het festival is te vinden op de website van WijLand.