Ontmoetingspark Buiten! ontvangt cheque van basisschool Het Zuiderlicht

Overhandiging van de cheque. Foto: CODenZ

Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten! in Dronten heeft maandag op basisschool Het Zuiderlicht een cheque van 834,09 euro in ontvangst genomen. De Christiaan Huygensafdeling van Het Zuiderlicht heeft dit bedrag ingezameld met de jaarlijkse ondernemersmarkt afgelopen voorjaar. Een zelfde bedrag werd geschonken aan Giro 555 ten behoeve van Oekraïne.

Directeur Caroline Beijers: ‘Elk jaar kiezen we voor een lokaal en een internationaal doel. Anke heeft als doel het gevoel van saamhorigheid en de verbinding tussen mensen te vergroten. Dit past bij de waarden van stichting Christelijk Onderwijs Dronten en Zeewolde (CODenZ), waar zowel basisschool Het Zuiderlicht als voltijds hoogbegaafdenvoorziening Christiaan Huygens Flevoland onder valt. Verbinding is één van de waarden waar CODenZ voor staat.’

Hele happening

De jaarlijkse ondernemersmarkt is een hele happening. Leerlingen vormen in groepjes ondernemingen en werken een ondernemersplan uit onder leiding van echte ondernemers. Het afgelopen jaar was er een autowasstraat, een Rad van Fortuin, maar ook was er aandacht voor eten en drinken en het maken van sieraden. Ook komend schooljaar staat de ondernemersmarkt weer op de planning. De kinderen kiezen tegen die tijd, aan de hand van pitches, nieuwe doelen om de opbrengst aan te schenken.

Nieuws

Meest gelezen

menu