Ondernemers Oostrand Dronten nemen initiatief voor nieuwe fietsroute

Een groot aantal van de 21 ondernemers uit de Oostrand van Dronten die gezamenlijk tot het initiatief voor de nieuwe fietsroute zijn gekomen. Foto: Jack Dekker

Dronten is een nieuwe fietsroute rijker. Een initiatief van ondernemers uit de Oostrand van Dronten. De fietsroute wordt zaterdag 14 mei om 10.00 uur feestelijk geopend bij het Torenbosje aan de Oudebosweg 41A. Het startsein wordt gegeven door Bianca Roosenboom, nationaal en internationaal bekend skeeleraarster en marathonschaatsster.

In de Oostrand van Dronten zijn ze volop in beweging. ‘Met meer dan 20 bedrijven in de Oostrand is er samen met Dronten Geeft Je De Ruimte een plan gemaakt om de Oostrand van Dronten te promoten. Ons gebied heeft zoveel te bieden, er zijn mooie diverse bedrijven gevestigd en er valt veel (agrarisch) toerisme te beleven’, aldus Theo Hogendoorn, een van de initiatiefnemers en eigenaar van Brouwerij Artemis.

Drie themaroutes

Speciaal voor fietsers is er daarom een Oostrand Dronten fietsroute ontwikkeld, ideaal om zo het gebied nader te verkennen. Je kunt van knooppunt naar knooppunt fietsen en kiezen uit drie themaroutes .

Je fietst door de oudste bossen van Dronten, over en langs dijken en stranden, door het (half)open polderlandschap met akkers, boomgaarden en veehouderijen. Er zijn leuke boerderijwinkels, een unieke kaasboerderij met rijke geschiedenis, een sfeervolle pluktuin met thee-kas, een verse melktap, een ambachtelijke (bier)brouwerij met terras, vleesveebedrijven, maar ook gezellige kleinere speciaal-campings en aantrekkelijke restaurants met afwisselende terrassen.

De fietsroutes zijn op drie manieren verbonden met het ‘oude’ land: via de fietspont naar Nunspeet, de oude Elburgerbrug naar Elburg en de fietsovergang Reevesluis naar Kampen.

Dronten Geeft Je De Ruimte

Op Drontengeeftjederuimte.nl/oostrand-van-dronten kan je zien wat de route precies biedt en is de route te downloaden. Ook zijn de fietsroutes verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven, het gemeentehuis en de VVV’s in omliggende plaatsen. De deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan een eigen gezamenlijke Oostrand kioskvlag.

Onder de aanwezigen bij de opening worden 50 goodiebags met leuke attenties en kortingsbonnen van alle Oostrand-ondernemers verdeeld.

Nieuws

menu