Ondernemers Oostrand Dronten bundelen krachten

De deelnemende ondernemers.

De deelnemende ondernemers. Foto: Jack Dekker

Meimaand is fietsmaand en dus een mooi moment om een nieuwe fietsroute te open. Bianca Roosenboom, nationaal en internationaal bekend skeeleraarster en marathonschaatsster, geeft het startsein voor de nieuwe fietsroute in de Oostrand van Dronten. Dat doet zij op zaterdag 14 mei om 10.00 uur bij het Torenbosje aan de Oudebosweg 41a in Dronten.

‘Met meer dan twintig bedrijven in de Oostrand is er samen met Dronten Geeft Je De Ruimte een plan gemaakt om de Oostrand van Dronten te promoten. Ons gebied heeft zoveel te bieden, er zijn mooie diverse bedrijven gevestigd en er valt veel (agrarisch) toerisme te beleven,’ zegt Theo Hogendoorn. Hij is een van de initiatiefnemers en eigenaar van Brouwerij Artemis.

Gebied nader verkennen

De fietsroute Oostrand Dronten is ideaal om zo het gebied nader te verkennen. Je kunt van knooppunt naar knooppunt fietsen en kiezen uit drie themaroutes. Tijdens de routes beleef je de gevarieerde Oostrand maximaal. ‘De Oostrand kent unieke stukken natuur en biedt verrassend (agrarisch) toerisme. Beleef de gevarieerde route. Je fietst door de oudste bossen van Dronten, over en langs dijken en stranden, door het (half)open polderlandschap met akkers, boomgaarden en veehouderijen.’

Er zijn leuke boerderijwinkels, een unieke kaasboerderij met rijke geschiedenis, een sfeervolle pluktuin met thee-kas, een verse melktap, een ambachtelijke (bier)brouwerij met terras, vleesveebedrijven, maar ook gezellige kleinere speciaal campings en aantrekkelijke restaurants met afwisselende terrassen.

Verbonden met het ‘oude’ land

De fietsroutes zijn op drie manieren verbonden met het ‘oude’ land: via de fietspont naar Nunspeet, de oude Elburgerbrug naar Elburg en de fietsovergang Reevesluis naar Kampen. Kortom, genoeg om te combineren en te ontdekken!

De route is te downloaden op www.drontengeeftjederuimte.nl/oostrand-van-dronten. Ook zijn de fietsroutes verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven, het gemeentehuis en de VVV’s in omliggende plaatsen. De deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan een eigen gezamenlijke Oostrand kioskvlag. Onder de aanwezigen bij de opening worden vijftig goodiebags met leuke attenties en kortingsbonnen van alle Oostrand-ondernemers verdeeld.