Onderhoud aan fietspad Dronterringweg start maandag

Aanleg betonnen fietspad.

Aanleg betonnen fietspad. Foto: Provincie Flevoland

De provincie Flevoland start op maandag 3 april met het onderhoud aan het fietspad langs de Dronterringweg bij Dronten. Tot 24 april vinden de werkzaamheden vooralsnog alleen plaats tussen rotonde De Noord en de Rendierweg.

Naast het vervangen van het asfalt door duurzaam beton, worden er ook een aantal maatregelen genomen die de veiligheid en het rijcomfort van het brom-/fietsverkeer verbeteren.

Voor (brom)fietsers is er een omleiding ingesteld. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de kern Dronten. Weggebruikers op de Dronterringweg dienen ook rekening te houden met hinder van de uitvoering van deze werkzaamheden. Na 24 april wordt een groter deel van het fietspad afgesloten. Dan vinden de werkzaamheden tussen de Elandweg en De Noord plaats.

Hinder Dronterringweg

Om de aan- en afvoer van materialen goed en veilig te laten gebeuren, worden er naast de afsluitingen en genoemde omleidingen voor het fietsverkeer, ook verkeersmaatregelen getroffen op de Dronterringweg. De maximumsnelheid tussen de Elandweg en de rotonde De Noord wordt verlaagd naar 50 km/uur vanwege in- en uitrijdend werkverkeer en eventuele obstakels in de bermen. Ook is de kans groot dat de Dronterringweg tussen de rotonde Rivierendreef en de rotonde De Noord tussen 8.00 en 17.00 uur wordt afgesloten om werkzaamheden vanaf de rijbaan te kunnen uitvoeren, en materialen veilig te aan- en af te voeren.