Odd Fellows Boekenwinkel doet alle provincies aan

De met boeken over Groningen ingerichte thematafel. Foto: Odd Fellows Boekenwinkel Dronten

Mensen met roots of interesse in verschillende Nederlandse provincies moeten dit jaar in de Odd Fellows Boekenwinkel in het winkelcentrum van Dronten zijn. Hier staat iedere maand een andere Nederlandse provincie in de belangstelling.

Uit de diversiteit aan boeken in de winkel worden boeken gezocht die passen bij de betreffende provincie. Je kunt ze direct bekijken op de thematafel als je de winkel binnenkomt. Groningen is de provincie die de aftrap doet in januari.

Mooie slinger

Vanuit Groningen wordt een mooie slinger naar beneden gemaakt, eerst via het oosten naar beneden, vervolgens via het westen naar het zuiden. Friesland en Drenthe volgen in de maanden februari en maart en in april en mei zijn Overijssel en Gelderland aan de beurt. Juni is de maand van Utrecht en in juli staat Flevoland in the picture.

Achtereenvolgens Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg worden in de maanden augustus tot en met december met boeken in beeld gebracht.

Thematafel

De vrijwilligers die in de boekenwinkel werken zoeken de betreffende boeken erbij en richten de thematafel in waar de betreffende provincie centraal staat. Odd Fellows Dronten hoopt veel boeken én liefhebbers van de verschillende delen van Nederland te verwelkomen.

De volledige opbrengst van de verkoop van boeken gaat naar bij Odd Fellows passende goede doelen. Dit zijn mensen en organisaties die de samenleving mooier en beter willen maken met inzet voor anderen.

Er kunnen altijd boeken worden ingebracht. Het adres van de boekenwinkel is Het Ruim 48, te vinden in Winkelcentrum Suydersee in Dronten.

Nieuws

Meest gelezen

menu