Ondernemersvereniging De Driehoek in Dronten: 'Ondernemingen - ook gezonde - staan onder druk. Wij zien uit naar heropening van de economie'

Het doorzetten van de huidige maatregelen zet ook gezonde ondernemingen onder druk. Foto: Pexels

Het bestuur van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) in Dronten krijgt steeds meer signalen van lokale ondernemers die door de huidige coronamaatregelen steeds meer onder druk komen te staan. ‘Wij zien uit naar heropening van de economie’.

Een greep uit de klachten die de ondernemersvereniging vanuit haar achterban te horen krijgt: ‘De rek is eruit’, ‘Ik kan niet stoppen met mijn onderneming vanwege de (financiële) consequenties die dat heeft’, ‘Het doorzetten van de huidige maatregelen zet ook gezonde ondernemingen onder druk. Met name specialistisch personeel wat uitvalt door bijvoorbeeld quarantaine is lastig te vervangen’, ‘De echte pijn zit bij de kleinere MKB-ers en is onevenredig verdeeld op dit moment’en ‘Het water staat ons aan de lippen’.

Oproep aan lokale en landelijke overheid

De OVDD deelt de zorg van haar leden en spreekt hierin ook uit eigen ervaring waar het tegen grenzen aanlopen betreft. ‘VNO-NCW en MKB-Nederland deden eerder deze week een oproep aan het kabinet om de economie weer te openen vanaf 15 januari. Wij doen hierbij ook een oproep aan onze eigen gemeente om hier iets mee te doen’.

Nieuws

Meest gelezen