OFW neemt appartementen over van Lidl in Dronten-West

Overhandiging van de sleutels.

Overhandiging van de sleutels. Foto: Ben Eekhof Fotografie

Lidl Nederland heeft dinsdag officieel de sleutels van achttien appartementen aan Oost Flevoland Woondiensten (OFW) overhandigd. OFW heeft de appartementen boven de Lidl in Dronten-West gekocht om meer woningzoekenden aan een passende woning te helpen.

Net als elders in het land, ziet ook OFW de wachttijden voor woningzoekenden gestaag oplopen. Vooral de vraag naar woningen voor kleinere huishoudens, zoals eenoudergezinnen en tweepersoonshuishoudens, neemt toe.

Versneld toevoegen aan woningaanbod

‘We zijn daarom blij dat we deze achttien appartementen versneld hebben kunnen toevoegen aan ons woningaanbod. Hiermee werken we aan de prestatieafspraak die we maakten met de gemeente Dronten en de Huurders Belangen Vereniging (HBV) om onze nieuwbouwproductie de komende jaren te verdubbelen. Van de achttien appartementen maken we er zes ook beschikbaar voor woningzoekenden met een laag middeninkomen. Ook voor deze groep, die het met de gestegen koopprijzen steeds moeilijker heeft, willen we aanbod creëren. Iedereen verdient een kans op een fijn thuis in Dronten,’ aldus OFW-directeur bestuurder Noek Pouw.

Aanbod voor meerdere doelgroepen

OFW biedt de appartementen tot 3 april aan via woningzoeken.ofw.nl. Het aanbod bestaat uit twaalf tweekamerappartementen en zes driekamerappartementen. De tweekamerappartmenten zijn ook bereikbaar voor woningzoekenden met een lager inkomen. Voor de driekamerappartmenten geldt een minimale inkomenseis van €25.475,- (eepersoonshuishoudens) of €34.575,- (meerpersoonshuishoudens).

Gasloos wonen

OFW heeft de volledig gasloze appartementen, gebouwd door Bramer BV, kant-en-klaar overgenomen. Dat betekent dat ze voorzien zijn van een keuken, badkamer en toilet. Ieder appartement is voorzien van zonnepanelen en wordt verwarmd door middel van een infraroodpanelen. Warm water wordt verkregen via een warmtepompboiler.