Middeninkomens in Dronten moeten tegemoet worden gekomen bij stijgen gemeentelijke belastingen

Huis van de Gemeente Dronten. Foto: Fotostudio Wierd

De gemeente Dronten gaat kijken hoe mensen met een (midden)inkomen tot 30.000 euro bruto per jaar die door de stijging van de gemeentelijke belastingen in de financiële problemen komen, tegemoet gekomen kunnen worden.

Een voorstel daarvoor van het CDA, donderdag mede ingediend door de PvdA en SP, kreeg een meerderheid van de gemeenteraad achter zich.

De inflatie is hoog, waardoor mensen met een laag en middeninkomen steeds meer moeite hebben de vaste lasten te betalen en boodschappen te doen. Daar komt bij dat de gemeentelijke belastingen elk jaar met het inflatiecijfer stijgen. Voor 2023 is dat, o is nu het plan, 6 procent.

Voor mensen met een inkomen rond het bijstandsniveau zijn er vanuit het Rijk en de gemeente tegemoetkomingen, maar mensen die een inkomen hebben dat daar net boven ligt, vallen vaak overal buiten de buit. Daarom wil de gemeenteraad dat er na de zomer, als duidelijk is met welk percentage de gemeentelijke belastingen zullen stijgen, er ook een plan is om juist deze groep éénmalig tegemoet te komen. De gemeenteraad denkt aan maatregelen als kwijtschelding, een korting of betalingsregelingen, maar laat de uitwerking verder aan het college van burgemeester en wethouders over.

Nieuws

Meest gelezen

menu