Gemeenteraad van Dronten bespreekt plan om middelengebruik, en dan met name alcoholgebruik, onder jongeren terug te dringen

Uit GGD-onderzoek onder onder jongeren in de tweede en vierde klas van het middelbaar onderwijs, blijkt dat 51 procent van hen weleens alcohol drinkt. Foto: Shutterstock

De gemeente Dronten heeft een plan gemaakt om het ‘middelengebruik’ onder jongeren, en dan met name alcoholgebruik, terug te dringen. Er wordt ingezet op preventie en handhaving.

Het maken en uitvoeren van zo’n plan is wettelijk verplicht. Het vorige plan is in 2018 verlopen. Donderdag bespreekt de gemeenteraad het plan.

Lokale noodzaak

Er is ook een lokale noodzaak. Uit het GGD Gezondheidsonderzoek uit 2019 onder jongeren in de tweede en vierde klas van het middelbaar onderwijs, blijkt dat 51 procent van hen weleens alcohol drinkt en dat 14 procent recent aan ‘binge drinking’ (vijf of meer drankjes bij één gelegenheid) heeft gedaan. Het plan richt zich overigens ook op het gebruik van andere middelen, zoals roken en (soft)drugs.

Nieuws

Meest gelezen