Matchpoint Vrijwilligerswerk Dronten gaat vaker open

Mensen kunnen vrijblijvend binnenlopen bij Matchpoint Vrijwilligers op het Serviceplein in De Meerpaal. Foto: De Meerpaal

Het Matchpoint Vrijwilligerswerk in De Meerpaal in Dronten verruimt de openingstijden. Reden hiervoor is dat er steeds meer vrijwilligers nodig zijn.

Het kloppend hart van de gemeente Dronten wordt gevormd door vrijwilligers. Dankzij actieve en betrokken burgers zijn veel sociale initiatieven mogelijk.

Grote behoefte

Dit soort initiatieven valt staat met de betrokkenheid van vrijwilligers. Wie met pensioen is, een uitkering heeft, om een andere reden uit het arbeidsproces is of naast werk of studie iets wil betekenen kan vrijwilligers gaan doen. Er is grote behoefte aan vrijwilligers, van alle leeftijden.

Wie als vrijwilliger aan de slag wil maar niet weet waar te beginnen kan binnenlopen bij het Matchpoint Vrijwilligerswerk in De Meerpaal. De medewerkers van het Matchpoint helpen bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk doen is niet alleen leuk en nuttig, maar ook leerzaam. Een vrijwilliger ontmoet nieuwe mensen, leert een organisatie van een andere kant kennen en draagt een steentje bij aan de samenleving.

Binnenlopen

Met de verruimde openingstijden van Matchpoint Dronten kunnen belangstellenden nu van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 13.00-15.00 uur binnenlopen in De Meerpaal. Op het Serviceplein zitten medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en vrijwilligers te ‘matchen’. In Biddinghuizen is er inloopspreekuur in De Binding op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur en in De Steiger in Swifterbant op dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur. Het Matchpoint is telefonisch en per e-mail bereikbaar (0321-388777, matchpointvrijwilligerswerk@meerpaal.nl).

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten; sociaal, administratief, jeugd, cultuur en ‘handen uit de mouwen’ werk. Van tijdelijke aard of voor een vast aantal uren per week.

Urgent behoefte

Er is momenteel urgent behoefte aan chauffeurs en een coördinator voor Tafeltje Dekje. Hiermee draag je actief bij aan het verstrekken van een gezonde, warme maaltijd aan inwoners van de gemeente die (tijdelijk) niet in staat zijn dit zelf te verzorgen. Matchpoint zoekt ook vrijwilligers als mantelzorgondersteuning, wandelmaatje, hulp bij jongerenactiviteiten, kookhulp, gastheer/gastvrouw of klusser. Wat de motivatie en vaardigheden ook zijn, er is van alles te doen. Een totaaloverzicht staat in de digitale vacaturebank op.

Nieuws

Meest gelezen

menu