Geen vraag onbeantwoord bij het Biebcafé in De Regenboog

Het eerste Biebcafé in januari. Foto: Flevomeer Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek Dronten is in januari gestart met een Biebcafé in De Regenboog. Wie vragen heeft over e-boeken, luisterboeken dan wel taal, of hulp zoekt op digitaal gebied is welkom. Bibliotheekmedewerkers zitten klaar om te helpen.

Het Biebcafé is deze en volgende maand op woensdag 8 februari respectievelijk 8 maart, van 10.00 tot 11.30 uur aan de leestafel in De Regenboog.

Advies op maat

Wie het Biebcafé bezoekt krijgt advies op maat. Iedere vraag en uitgangspunt vraagt namelijk om een andere aanpak. Wel is het belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Wie bijvoorbeeld een vraag heeft over e-boeken doet er verstandig aan tablet/e-reader, inloggegevens en bibliotheekpas mee te nemen dan wel bij de hand te hebben. Wie informatie wil over luisterboeken neemt bibliotheekpas, telefoon of tablet mee.

Naast vragen over de bibliotheek, helpen de bibliotheekmedewerkers ook met vragen over de overheid. Gedacht moet worden aan het verlengen van een rijbewijs, het aanmaken van Digi-D of het regelen van zorg.

Leren

Ook mensen die iets willen leren kunnen bij het Biebcafé terecht voor bijvoorbeeld het schrijven van een e-mail, nepmails herkennen of het zoeken op internet.

Nieuws

menu