Zilveren golfclub viert vijfde lustrum tijdens ongekende bloeiperiode

Golfers op de baan van de golfclub van de Golfresidentie Dronten. Foto: Hans de Jongh

De golfclub van de Golfresidentie Dronten viert in de week van 19 tot en met 25 juni haar zilveren bestaan met een groot aantal speciale wedstrijden. Bovendien is er een openingsfeest voor alle leden en bewoners van het golfpark en een afsluitend feest met live muziek op het terras van clubhuis De Vier Seizoenen.

De Dronter golfclub maakt op haar 25e verjaardag een ongekende bloeiperiode door en heeft de laatste jaren haar ledental tot bijna 800 zien stijgen. Daarmee behoort het tot de middelgrote clubs in Nederland. Niet eerder telde de vereniging zoveel leden.

Besloten karakter opgeheven

Die grote belangstelling kwam vooral op een moment dat het besloten karakter van de baan werd opgeheven en andere banen in de Flevopolder hun deuren juist moesten sluiten vanwege tegenvallende belangstelling.

De baan van de Golfresidentie is een zogenoemde polderbaan die kort voor de eeuwwisseling werd gebouwd op de golvende bodem van wat toen nog de Zuiderzee was. Op veel plaatsen is de ‘golfslag’ van het water terug te vinden in de baan; het levert een natuurlijke beweging op die golfliefhebbers als een aangename toevoeging ervaren.

Nationaal kampioenschap

De overkoepelende golfbond, de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, koos de baan enkele weken geleden nog uit als decor voor de strijd om het nationaal kampioenschap voor amateurs. Dat werd als zeer eervol ervaren ook al vanwege de landelijke bekendheid die zo’n titelstrijd met zich meebrengt. Bovendien betekende het een erkenning voor de hoge speelkwaliteit van de baan.

De lustrumcommissie van de golfclub heeft het Ontmoetingspark Buiten! - het vroegere dierenparkje in het centrum van Dronten - geadopteerd om er tijdens de golfweek geld voor in te zamelen. De golfclub vindt dat het bij een lustrum past om ook een maatschappelijk goed doel te steunen.

Rad van Fortuin

Onder meer met de verkoop van loten voor het Rad van Fortuin wordt daar actie voor gevoerd. Bedrijven en particuliere instellingen hebben vele tientallen prijzen beschikbaar gesteld. Een van de prijzen is een gratis verblijf van een week in een vakantiehuis op de grens van Oostenrijk en Tsjechië.

De golfweek gaat in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni van start met een midzomernachtwedstrijd. Er is ook een 25-holes wedstrijd en een cross country in carnavaleske sfeer als smaakmaker. Bij een cross country wordt de baan in omgekeerde volgorde gespeeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu