Kunstenaars uit Dronten tonen vol trots hun werk tijden open atelierroute

De tentoonstelling in De Meerpaal. Foto: Fotostudio Wierd

De eerste Open Atelier Route van Dronten is zaterdag geopend. Afgelopen weekend waren overdag allerlei ateliers van lokale kunstenaars open in Dronten, Ketelhaven, Biddinghuizen en Swifterbant.

De route voerde ook langs bijzondere buitenkunstwerken die de gemeente Dronten rijk is en langs plaatsen die bezoekers anders niet zouden aandoen. Het doel van de route is om belangstellenden in aanraking te brengen met de diversiteit aan kunstvormen die Dronten rijk is, zoals beeldende kunst, schilderkunst, keramiek, sieraden, fotografie en meer. ‘Tevens geven wij op deze manier een podium voor de kunstenaars van Dronten,’ aldus de organiserende Stichting Kunstraad Dronten. ‘Alle kunstenaars die deelnemen aan deze kunstroute stellen hun kunstlocatie/atelier/werkruimte open voor het publiek. Elke kunstenaar zal vol enthousiasme en met trots zijn of haar werk aan u tonen en erover willen vertellen.’ Bovendien was er in De Meerpaal een expositie ingericht waar elke deelnemende kunstenaar één representatief werk liet zien, zodat mensen weloverwogen konden kiezen waar ze naar toe wilden.

Het was de eerste Open Atelier Route, dus dat betekent dat die in de toekomst vaker zullen plaatsvinden. De route werd zaterdag geopend door wethouder Siert Jan Lap.

Nieuws

menu