Inzamelactie van Lions Flevoland levert ruim 900 pakken koffie op voor de Voedselbank en maakt ruim 90 staaroperaties mogelijk

De D.E.-waardepunten worden geteld. Foto: Olaf van Kuik

De inzamelactie van D.E.-punten en vreemd en oud geld die Lions Flevoland deze winter voor de tiende keer hield, heeft bijna een half miljoen aan D.E.- punten opgeleverd en circa 55 kilo aan vreemd en oud geld. Hiermee kon de Lionsclub 945 pakken D.E. koffie aanschaffen die via de Voedselbank verdeeld gaan worden.

Ondanks dat veel winkels dicht waren kon de Lionsclub toch een aantal inzamelpunten open houden bij de winkels van Bakker Tietema (Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen), Albert Heijn (Biddinghuizen, Dronten Centrum en Dronten-West) en Voster Boekverkopers.

Staaroperaties

Naast de D.E.-waardepunten kon ook vreemd en oud geld ingeleverd worden’. Ook daar was de opbrengst overweldigend. Met de opbrengst van circa 55 kilo aan vreemd en oud geld kunnen maar liefst 91 staaroperaties worden uitgevoerd bij jonge mensen in ontwikkelingslanden.

Lions Flevoland is een serviceclub die een nadrukkelijke bijdrage wil leveren van de Drontense samenleving. ‘We Serve’ is het credo van de Lionsclub en dat heeft de laatste jaren geleid tot concrete bijdragen aan onder andere het Hospice Dronten, Huis voor Taal, de Gehandicaptensport in Flevoland en de Voedselbank.

Nieuws

menu