Lichtjestour in Dronten gaat door, maar start eerder in verband met de coronamaatregelen

De Lichtjestour in 2019.

De Lichtjestour in 2019. Fotostudio Wierd

Na een jaar van afwezigheid wordt dit jaar de Drontense Lichtjestour weer georganiseerd. Er wordt eerder gestart dan voorheen, zodat de tour om 17.00 uur afgelopen is. In Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant rijdt, verdeeld over drie dagen in december, een prachtig lint van verlichte trekkers door de straten.

De Lichtjestour is een initiatief van STADronten, Stichting De IJsvogel en Stichting De Klokbeker, in samenwerking met Dronten Marketing.

‘De Lichtjestour past prima binnen de huidige maatregelen’, aldus de organisatie. ‘Bewoners van de dorpen kunnen vanuit huis of op voldoende afstand van elkaar langs de weg genieten van een langgerekt en gekleurd lint van trekkers versierd met gekleurde lichtjes’.

In elk dorp zullen zo’n 40 tot 50 vrolijk verlichte trekkers deelnemen, een lint van circa 1 kilometer lang.  

Samenwerken 

‘Het is fijn dat wij de ruimte krijgen om de Lichtjestour te organiseren’, zegt de organisatie. De Lichtjestour is dan ook een typerende activiteit voor de gemeente Dronten. ‘Met elkaar zetten de drie organisaties de schouders eronder om een activiteit neer te zetten voor en door bewoners. Dat is de manier hoe wij wonen, werken en leven in de regio’.  

De Lichtjestour wordt drie keer verreden:  

    \u0009
  • 10 december in Swifterbant 
  • \u0009
  • 11 december in Biddinghuizen 
  • \u0009
  • 18 december in Dronten 

De Lichtjestour gaat om 15.00 uur van start. Dan is het donker genoeg om ervan te genieten. ‘Bij de start is het niet toegestaan publiek te ontvangen en we doen dan ook een dringend beroep op het publiek daar ook niet naar toe te komen. Wie wel komt, wordt weggestuurd’. 

De routes worden via social media en de websites bekend gemaakt.