Schrijfsters Lale Gül en Franca Treur geven lezing in bibliotheek Dronten

Lale Gül. Foto: Angeliek de Jonge

In de 88e Boekenweek, die loopt van 11 tot en met 19 maart, geven de populaire schrijfsters Lale Gül en Franca Treur samen een lezing in de Flevomeer Bibliotheek. De lezing is donderdag 16 maart om 20.30 uur.

Het thema van de Boekenweek dit jaar is ‘Ik ben alles’. De CPNB (Collectieven Propaganda van het Nederlandse Boek) stelt: ‘Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.’

Streng religieus milieu

De dappere Turks-Nederlandse schrijfster Lale Gül neemt met het schrijven van ‘Ik ga leven’ afstand van haar religieuze familie. Zij heeft hiervoor al diverse prijzen in ontvangst genomen, maar ook veel kritiek gekregen. Franca Treur ziet grote overeenkomsten met haar eigen situatie toen ze debuteerde met haar roman ‘Dorsvloer vol confetti’. Hierin vertelt zij over haar reformatorische familie in Zeeland.

Franca Treur neemt tijdens de avond de rol van interviewer op zich, maar vertelt ook over haar eigen boeken en ervaringen. Inloop vanaf 20.00 uur met koffie en thee. Naderhand zal er een informele signeersessie zijn.

Kaartjes

Toegang alleen met een geldig toegangsbewijs á € 7,50 voor niet-leden en € 5,00 voor leden. Kaartjes zijn tot en met 15 maart alleen te bestellen via www.flevomeerbibliotheek.nl en aan de balie (niet op de avond zelf).

Nieuws

Meest gelezen

menu