Leerlingen van De Wingerd en De Schatkamer in Biddinghuizen volgen les in verkeersveiligheid

Leerlingen van De Wingerd en De Schatkamer tijdens de verkeersveiligheidsles. Foto: TLN

Basisschoolleerlingen van De Wingerd en De Schatkamer in Biddinghuizen hebben het lesprogramma ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ gevolgd, om kennis te maken met de gevarenzones rondom een vrachtwagen.

Het programma, dat werd verzorgd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN), is er op gericht kinderen bewust te maken over de dode hoek van vrachtvoertuigen.

Handige tips

Instructeur en vrachtwagenchauffeur Corina Hamer van TLN geeft de kinderen handige tips mee. ‘Blijf rechts en probeer altijd ruim achter de grote voertuigen te blijven’, vertelt ze de leerlingen. ‘Dat is nodig omdat vanuit de cabine niet alles te zien is achter het stuur. Houd daarom minstens drie meter afstand tot de vrachtwagen.’

Met de training wil TLN en VVN kinderen bewust maken van de gevaren van de dode hoek. Kinderen mogen zelf ook plaatsnemen in de cabine om het beperkte zichtveld te ervaren. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers.

Goed zichtbaar

Instructeur Corina geeft de kinderen daarom advies waar ze goed zichtbaar zijn voor de vrachtwagenchauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer.

’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.

Nieuws

menu