Leerlingen basisschool De Toekomst in Dronten planten meer dan 600 bloembollen bij de viering van het 60-jarige bestaan

Kinderen planten bollen. Foto: KBS De Toekomst

De leerlingen van katholieke basisschool De Toekomst in Dronten hebben afgelopen week bloembollen geplant in de schooltuin. Ze deden dit ter viering van het 60-jarig bestaan van de school.

De tulpenbollen werden beschikbaar gesteld door maatschap Breg uit Biddinghuizen en de andere bollen kwamen via bulb4kids.

Het hele schooljaar viert de school het 60-jarige bestaan. De bloembollen liggen dan ook in de vorm van het getal 60. De kinderen maken op deze manier kennis met bloembollen en de natuur. Alle buurtbewoners kunnen in het voorjaar meegenieten van de prachtige bloemenzee. De bollen bevatten onder andere tulpen, krokussen, narcissen en blauwe druifjes.

Oudste school van Dronten

De school is de oudste school van Dronten. In september 1962 werd in Dronten op één dag drie scholen geopend. Een openbare school (De Dukdalf), een protestants christelijke school (Het Kompas) en de rooms-katholieke school (St. Gregorius, nu De Toekomst).

Het gehele jaar door zijn er activiteiten in de school om het 60-jarige bestaan te vieren. In september werd het feestelijke jaar geopend met een toast tijdens een informatie-doe-markt voor alle kinderen, ouders en andere geïnteresseerden.

Vossenjacht

Tijdens de kerstviering zal er een vossenjacht gehouden worden en in het voorjaar gaan de festiviteiten verder met een feestelijke dag voor alle kinderen.

Nieuws

menu