Lamp in raadszaal Dronten heeft aanhangsel gekregen

De raadszaal in het gemeentehuis van Dronten. Foto: Fotostudio Wierd

De PvdA heeft donderdagavond de tekst op de lamp in de raadszaal van het gemeentehuis van Dronten aangepast. In een ludieke actie werd er een stuk tekst aangehangen.

De lamp heeft namelijk artikel 1 uit de Grondwet als tekst op de zijkant staan: ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan,’ is de tekst die er nu te lezen is, maar nadat tweederde van de Eerste Kamer dinsdag instemde met een wijziging, wordt dat veranderd in ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan’. De PvdA heeft daarom ‘handicap, seksuele gerichtheid’ toegevoegd.

De tekst is er destijds op voorstel van GroenLinks gekomen. Die partij wilde dat na de verbouwing van het gemeentehuis en de artikel 1 uit de Grondwet in de raadszaal te lezen zou zijn, maar had toen niet voorzien dat deze zo snel daarna gewijzigd zou worden.

Nieuws

menu