Plannen voor laadplein gecombineerd met nieuwe zendmast bij tankstation aan De Zuid in Dronten

Het tankstation aan De Zuid in Dronten. Foto: Fotostudio Wierd

Het bedrijf Van Staveren wil het tankstation aan De Zuid in Dronten uitbreiden met een laadplein met oplaadvoorzieningen voor elektrische voertuigen. De gemeente wil daar aan meewerken en hoopt een dubbelslag te maken met de wens van KPN om in die buurt een nieuwe antennemast op te richten.

Eén plus één

Het verzoek van KPN was er eerst. Het bedrijf heeft nu een antenne in één van de hoogspanningsmasten in Zuid, maar heeft behoefte aan een nieuwe antenne. Die kan, constructietechnisch, niet opnieuw in een hoogspanningsmast. Bovendien is dat qua beheer en onderhoud ook niet echt meer handig vandaag de dag.

In een zoektocht naar een geschikte locatie kwam de gemeente uit bij Van Staveren, die juist een aanvraag indiende om een aantal elektrische laadvoorzieningen aan De Zuid 41 te mogen plaatsen. De grond waarop dat gebeurt, is van de gemeente.

Afwikkeling verkeer

Voor een goede verkeersafwikkeling is het nodig dat er een weg van vier meter achter het huidige tankstation komt. De gemeente heeft daar de antennemast voorzien, zodat die ook gelijk toegankelijk is voor onderhoud en beheer. Om het plan uit te voeren zullen een paar bomen moeten worden gekapt. Die worden gecompenseerd met nieuwe bomen in de nabijheid van het tankstation.

Nieuws

menu