Knotshockey houdt jeugd in Dronten actief tijdens de harde lockdown. 'Er is enorme behoefte om met elkaar in beweging te blijven’

Knotshockey in Dronten-Noord. Foto: De Meerpaal

Het basketbalveld in Dronten-Noord werd afgelopen dinsdag omgetoverd tot Knotshockeyveld. Maar liefst 28 kinderen en 3 jongeren deden mee met deze sportieve activiteit, georganiseerd door De Meerpaal.

‘Het blijft in deze tijd zoeken naar mogelijkheden en we zijn blij dat de buitensporten nog door kunnen gaan’, vertelt buurtsportcoach René Lont. ‘Op deze manier kunnen we blijven werken aan actieve en fitte kinderen en jongeren in Dronten’.

Een nog onbekende sport

Knotshockey is voor velen een nog onbekende sport. René: ‘Juist doordat veel kinderen en jongeren de sport nog niet kennen, hoopten we op veel enthousiaste en nieuwsgierige deelnemers. Dat de meeste kinderen en jongeren momenteel thuis zitten, maakte dat deze middag voor hen op een goed moment kwam. Er is enorme behoefte om met elkaar in beweging te blijven’.

Iedere maand een nieuwe sportieve activiteit

Afgelopen dinsdag was de start van een reeks sportieve activiteiten. Iedere maand organiseert de buurtsportcoach een nieuwe activiteit in Dronten-Noord in samenwerking met buurtbewoners.

Nieuws

menu