Kinderen hebben de grootste pret tijdens geslaagde ModderDag in waterspeeltuin Kruizenmunt Dronten

Het was een modderige bedoening en dat was precies de bedoeling. Foto: De Meerpaal

Tientallen kinderen hebben woensdag ModderDag gevierd bij de nieuwe waterspeeltuin aan de Kruizenmunt in Dronten-Zuid. Het was een geslaagde middag, meldt de werkgroep van het Opgroeicafé.

In het kader van ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ houdt de werkgroep van het Opgroeicafé Dronten diverse ouder- en kindactiviteiten, waaronder de ModderDag. Tijdens ModderDag ervaren kinderen modder met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. Spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Onbevangen

‘Kinderen spelen onbevangen als ze vies mogen worden en het stimuleert de creativiteit en de nieuwsgierigheid van kinderen. En dat hebben we gemerkt,’ aldus Marije Vos van Home Start. Waar sommige kinderen eerst nog wat voorzichtig waren, gingen andere kinderen direct vol de modder in. Dit leverde prachtige plaatjes op.

International Mud Day

ModderDag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en is geïnspireerd op de International Mud Day, ontstaan in Nepal. Het project is in 2008 opgezet, met als doel kinderen in contact te laten komen met de natuur. In de jaren daarna hebben steeds meer landen zich aangesloten, waaronder Nederland. Met ModderDag zet IVN het vrije spel met water en zand op de agenda. Hiermee versterken zij de betrokkenheid bij en verbondenheid met natuur én stimuleren ze natuurbeleving en buitenspelen.

Nieuws

menu