Kijken op bouwplaats Roggebot

De bouwplaats gezien vanaf de kant van Kampen. Foto: Combinatie Roggebot

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni zijn de keet en het bouwterrein van het project N307 Roggebot-Kampen vanaf 10.00 uur opengesteld voor publiek.

Mensen kunnen dan ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaats die normaliter verboden toegang is. Er is gelegenheid om vragen te stellen, er worden rondleidingen gegeven en er zijn activiteiten voor kinderen.

Weghalen Roggebotsluis

In het gebied tussen Dronten en Kampen werken de provincies Flevoland en Overijssel, samen met het Rijk, aan de vernieuwing van de N307, de bouw van een nieuwe brug en het weghalen van de Roggebotsluis. Het project N307 Roggebot-Kampen is onderdeel van het IJsseldelta Programma en draagt bij aan de bereikbaarheid en veiligheid in de regio. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Combinatie Roggebot, bestaande uit de bedrijven Mobilis, Van Gelder en Van den Herik.

In heel Nederland openen tijdens de Dag van de Bouw zo’n 150 bouwplaatsen de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. De Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector en is een uitgelezen kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, stadions en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland.

Interessante projecten

Er zijn deze dag tientallen interessante projecten te bezoeken: nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar ook weg- en waterbouw en meer. Bezoekers zien niet alleen hoe ver het project gevorderd is, maar leren ook van alles over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Op veel locaties zijn tijdens de Dag van de Bouw extra activiteiten, zoals optredens, demonstraties, speurtochten en andere activiteiten voor kinderen. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar in verband met coronamaatregelen is er nu de vijftiende Dag van de Bouw.

Op de fiets

De Dag van de Bouw is een onderdeel van de imago campagne ‘De bouw maakt het’ en een initiatief van Bouwend Nederland. Meer informatie en een overzicht van de opengestelde bouwplaatsen in Nederland is online te vinden.

In verband met parkeerruimte is het verzoek aan bezoekers uit de buurt van het project N307 Roggebot-Kampen om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Nieuws

Meest gelezen

menu