Jongeren Live Your Dream Foundation terug uit de kou

De jongeren in Noorwegen. Foto: LYDF

Jongeren uit Dronten zijn weer veilig thuis van hun ‘Werk aan jezelf ervaring’ in Noorwegen. Deze week was opgezet door de Live Your Dream Foundation (LYDF).

LYDF heeft samen met de jongeren van Chillpoint en het ervarings café uit Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant een prachtige reis achter de rug. Deze jongeren op een kantelpunt in hun leven genoten van de sneeuw, de grillhut, en zelfs van het Noorderlicht, met af en toe een lach en een traan.

Goed voor elkaar gezorgd

Op weg naar Trysil in Noorwegen merkte de begeleiding van LYDF al snel dat er enorm goed voor elkaar werd gezorgd. De meeste jongeren vlogen voor de eerste keer, gingen voor de eerste keer naar het buitenland, stonden voor het eerst op een echte skipiste enzovoorts. Veel grenzen werden al in de eerste 24 uur verlegd. De dagen erna werden ontbijt en avondeten zonder te morren klaar gemaakt. De kamers waren schoon en netjes en de sfeer was erg goed. Tijdens de gesprekken werden emoties en ervaringen met elkaar gedeeld. Daardoor ontstonden nieuwe inzichten. Gaandeweg werden ook nieuwe punten op de horizon gezet.


Vooraf is er hard gewerkt door iedereen om de reis mogelijk te maken. Oude accu’s inzamelen, crowdfunding, een benefietavond, postkaarten verkopen, alle kleine beetjes hielpen. Het sporten vooraf en de indoorskibanen, alle sponsoring hielp mee aan de voorbereiding. Het bestuur van LYDF kijkt terug op een bijzonder geslaagd evenement die iedere inspanning van alle betrokkenen vooraf waard was.

Uit de comfortzone

LYDF helpt jongeren middels een sportevenement om hen uit hun comfortzone te halen, op avontuur gaan in een totaal andere omgeving. Het maakt niet uit of ze dromen of passies hebben of helemaal niet. Voor al deze jongeren is er nu een nieuw punt op de horizon. Wie interesse heeft kan contact opnemen via petra@lydfoundation.com of 06-27091000.

Nieuws

Meest gelezen

menu