Jeugd Reaal Dronten haalt alvast ruim 2200 euro op voor sponsorloop Kika op 9 april

Reaal Kids voor Kika. Foto: Tonny Vahl

Reaal Dronten kiest ieder seizoen meerdere goede doelen uit om te steunen. De jongste jeugdteams zetten zich dit keer in voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika) door een sponsorloop op zaterdag 9 april. Er wordt gemikt op 3500 euro aan donaties, maar voor aanvang van de sponsorloop staat de stand nu al op ruim 2200 euro..

Na vier dagen al ruim 1000 euro binnen

Op 25 maart werd de actiepagina gelanceerd en na vier dagen hadden de jeugdleden al ruim 1000 euro binnen. Alle jeugdteams tot en met JO13 (jeugd onder dertien) doen mee. Het team dat de meeste donaties ophaalt krijgt een mooie prijs én is team van de week bij de wedstrijd van Reaal 1 tegen ’t Harde.

‘De motivatie om dit goede doel te steunen komt uit de jeugdteams zelf’, zegt Hans Kok, bestuurslid bij Reaal. ‘Helaas is kanker een ziekte die alle leeftijden treft en bij een hechte vereniging als de onze merken we ook dat ook onze jongste leden door ziekte in de familie of gezin persoonlijk zijn- of worden geraakt. De motivatie is groot om juist voor de doelgroep leeftijdsgenootjes bij te dragen aan goed onderzoek en behandeling’.

Loterij

Op zaterdag 9 april lopen de jeugdvoetballers een sponsorparcours, worden er broodjes hamburger verkocht en een loterij georganiseerd met prijzen, die vanuit verschillende bedrijven in Dronten worden aangeboden voor het goede doel. Er wordt een klein entreebedrag gevraagd voor de wedstrijd van het eerste elftal met daarbij een gratis lot voor de loterij.

De Kika-beer kan geknuffeld worden en er staan springkussens. De sponsorloop start om 13.00 uur op Sportpark De Munten.

Actiesite voor meer informatie en donaties: www.actievoorkika.nl/reaal-kids-voor-kika

Nieuws

menu