Jaarlijkse (S)Cool Sport-boekje Dronten is uit

Kinderen uit groep 7 van CBS De Zevensprong nemen het (S)Cool Sport boekje 2023 in ontvangst uit handen van buurtsportcoach Johanneke. Foto: De Meerpaal

De basisschooljeugd in Dronten kan weer kennismaken met sport. Het jaarlijkse (S)Cool Sport-boekje is uit, met daarin 62 verschillende cursussen.

(S)Cool Sport is een dienst van Sport in Dronten en valt onder De Meerpaal Welzijn. Om de basisschooljeugd op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met sport, verschijnt hiervoor jaarlijks een boekje met daarin het aanbod van sportaanbieders in gemeente Dronten. Kinderen van de groepen 1 tot en met 8 op alle basisscholen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant, ontvangen het boekje op school, waarna ze zich kunnen aanmelden voor een kennismakingscursus bij de deelnemende sportverenigingen.

Vrijblijvend

Er is dit jaar keuze uit 62 verschillende cursussen bij sportverenigingen. Naast gangbare en populaire sporten als hockey, voetbal en atletiek zijn er ook andere sporten om uit te proberen. Zoals waterskiën en zeilen. Tijdens de lessen/cursussen maken de kinderen vrijblijvend kennis met de sport(en) van hun keuze. Daarna kunnen ze beslissen of ze deze sport(en) willen gaan beoefenen en eventueel lid willen worden. De cursussen vinden plaats tussen 1 april en 30 juni.

Aanmelden voor (S)Cool Sport kan tot en met woensdag 15 maart via sportindronten.nl/scool-sport . De sportaanbieders nemen uiterlijk een week voor het starten van de cursus contact op met de aanmelders.

Nieuws

Meest gelezen

menu