Inschrijven voor Ketelhavenloop kan nog steeds

De Ketelhavenloop in 2018. Foto: Ketelhavenloop

De 25e editie van de Gicom Ketelhavenloop komt steeds dichterbij. De loop vindt plaats op zondag 28 augustus. Inschrijven kan nog steeds.

In 1996 werd de Ketelhavenloop voor het eerst gehouden. Toen konden alleen bewoners van bungalowpark Ketelhaven deelnemen. Er verschenen zo’n twintig deelnemers aan de start. Het was de geboorte van de Loopgroep Ketelhaven.

Atleten van buiten het bungalowpark

Een jaar later werd besloten om ook atleten van buiten het bungalowpark toe te laten. Het bleek meteen een succes, met ruim zeventig deelnemers. De lopers legden één tot vijf ronden van elk twee kilometer over het bungalowpark af.

Het evenement groeide en in 2019 was de Gicom Ketelhavenloop uitgegroeid tot een veel bezocht regionaal loopevenement waarbij circa tweehonderd atleten aan de start verschenen. De Ketelhavenloop was aangemeld bij de Atletiekunie en had een plaatsje op de landelijke loopkalender.

Start vanaf jachthaven Ketelhaven

Sinds enkele jaren starten de lopers vanaf jachthaven Ketelhaven voor hun ronde(n) over verharde wegen door Bungalowpark Ketelhaven en over de Vossemeerdijk, waardoor het parcours deels langs het Ketelmeer voert.

In 2020 en 2021 werd de Ketelhavenloop niet gehouden vanwege corona. Tot twee keer toe stond de organisatie in de startblokken, maar moest de loop worden geannuleerd. Dit was buitengewoon vervelend, want de voorbereidingen waren al in volle gang. Afgelasten was geen gemakkelijke beslissing, maar gezien de gezondheidsrisico’s onvermijdelijk.

Voorinschrijving

De jubileumeditie op zondag 28 augustus start om exact 11.00 uur. Er staan twee afstanden op het programma, de vijf en tien kilometer. De voorinschrijving loopt tot en met donderdag 25 augustus. Inschrijven kan (alleen digitaal met mobiel en Ideal-betaling) nog op de dag van de wedstrijd tot vijftien minuten vóór de start.

Voor meer informatie en inschrijven kunnen mensen terecht op de site van het evenement.

Nieuws

menu