Informatiemiddag ‘Het Nieuwe Fietsen’ voor 65-plussers in Dronten

Het fietsen is anders geworden. Foto: Rodney Kersten

Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt vrijdag 29 april van 13.00 tot 16.00 uur, in samenwerking met de ANWB de informatiemiddag ‘Het Nieuwe Fietsen’ voor inwoners van de gemeente Dronten van 65 jaar en ouder. De middag vindt plaats in De Meerpaal.

Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer is drukker geworden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je op de fiets veilig voelt en nog heel lang kunt blijven fietsen? Op die vraag krijgen aanwezigen bij de informatiemiddag antwoord.

Tips en adviezen

In het theoriedeel van de informatiemiddag ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN tips en adviezen hoe je veilig en gezond kunt blijven fietsen. Aan de hand van informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

Met eigen fiets oefenen

Aansluitend aan het theoriegedeelte is er de mogelijkheid om met eigen fiets een parcours te oefenen. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast wordt in een dorpsrit uitleg gegeven over bepaalde verkeerssituaties. De fietsenmaker geeft uitleg over onderhoud, fietsafstelling en fietshouding. Het staat aanwezigen vrij om aan het praktijkgedeelte deel te nemen. Deelname is gratis.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Dronten kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar dronten@vvnregio.nl. Bij opgave dient aangegeven te worden of iemand alleen aan het theoriedeel wil deelnemen of ook aan het praktijkdeel. Vooraf aanmelden is verplicht. Zie voor meer activiteiten dronten.vvn.nl.

Nieuws

menu