Genomineerden Sportverkiezing 2022 Dronten zijn bekend

Wielrenster Manon Bakker (midden) werd vorig jaar verkozen tot Sportvrouw en is opnieuw genomineerd in die categorie. Archieffoto: Fotostudio Wierd

De genomineerde sporters voor de Sportverkiezing 2022 van de gemeente Dronten zijn bekend.

In de categorie Sportman van het jaar zijn genomineerd: Scott Boon (atletiek), Frank Groen (sjoelen) en Ilmar Stoop (zwemmen).

Voor de categorie Sportvrouw van het jaar zijn genomineerd: Manon Bakker (wielersport), Dorien Luteijn (voltige) en Jolanda Opstal (survival).

In de categorie Sportploeg van het jaar zijn genomineerd: asv Dronten Heren 1 (voetbal), Flevo Delta estafetteteam dames (atletiek) en Flevoruiters Team 1 (voltige).

De volgende sportcoaches zijn genomineerd: Xandra Hersbach (taekwondo), Irene Huisman (korfbal) en Patrick Posthuma (voetbal).

In de categorie Talent van het jaar (jongens en meisjes) zijn Praise Israël (voetbal), Leida Naber (paardensport) en Yael Schipper (judo) genomineerd.

De volgende jeugdsportploegen zijn genomineerd: Flevoruiters Team 3 (voltige), MHC Jongens A1 (hockey) en MHC Meisjes D1 (hockey).

Voor de categorie Aangepast sporten zijn geen kandidaten aangemeld.

De winnaars worden bekendgemaakt en gehuldigd op vrijdag 3 februari in De Meerpaal in Dronten. Dan worden ook de volgende drie vrijwilligers gehuldigd: Pia Pepping, Peter Renkema en Vilmar Vogelaar.

Nieuws

menu