Fotoclub Kiekendief Dronten houdt clubavond

De eerste vijf. Foto: Gert Buchner

Fotoclub Kiekendief uit Dronten heeft onlangs tijdens de clubavond de winnaar bekendgemaakt van de fotowedstrijd 2022.

Voorjaar 2022 kregen alle leden het thema ‘Beroepen’ mee als onderwerp voor de jaarlijkse fotowedstijd. Iedereen had zo’n tien maanden de tijd om een idee te bedenken, het tussentijds met elkaar te bespreken en uiteindelijk in december de foto in te leveren. Het leverde veertien heel diverse inzendingen op, die door de oud-oprichter van de fotoclub, William, werden beoordeeld op originaliteit, het onderwerp, de gebruikte techniek en de presentatie van de foto.

Kwaliteit enorm hoog

William heeft de afgelopen jaren de eerdere wedstrijden gejureerd (geholpen door zijn collega’s van Cameranu). Zijn eerste indruk was dat de kwaliteit van de ingeleverde foto’s enorm hoog was. Het niveau van de fotografen is afgelopen jaren gegroeid.

Tijdens de clubavond werd elke foto afzonderlijk voorzien van positieve feedback en tips van William waarna de fotograaf het verhaal van de foto kon vertellen. De meest uiteenlopende beroepen kwamen voorbij, van stratenmaker tot goudsmid, van lasser tot tandarts.

Silhouet ramenwasser

De foto met de beste beoordeling is van Marie-Jeanne. Zij fotografeerde het silhouet van een ramenwasser op een hele creatieve manier met tegenlicht. De tweede plaats is voor Gert met zijn ludieke foto vanuit de tandartsstoel en de derde plaats is voor Peter met zijn foto van een lasser.

Op de website www.fotoclubkiekendief.nl staan alle inzendingen. Wie fotografeert en lid wil worden van Fotoclub Kiekendief kan contact opnemen via info@fotoclubkiekendief.nl.

Nieuws

menu