Foto-impressie | Festival Via Musica gestart in Dronten. Concertreeks in Flevoland staat in teken van dwarsdenker Erasmus

Openingsconcert Via Musica in de Ludgeruskerk in Dronten. Foto: Fotostudio Wierd

In een sfeervol aangeklede Ludgeruskerk in Dronten vond donderdagavond het openingsconcert plaats van de vijftiende editie van Via Musica. Dit klassieke muziekfestival heeft als thema ‘Dwarsdenken in muziek’ en staat in het teken van Erasmus, dwarsdenker pur sang.

Het Apollo Ensemble en een vocaal ensemble openden het festival toepasselijk de a capella uitgevoerde ‘Missa l’homme armé’ van Jacob Obrecht. Het is aannemelijk dat Erasmus dit stuk kende. Naar verluidt heeft hij als koorknaap onder leiding van Obrecht gezongen. Deze katholieke mis werd donderdagavond omgeven door twee rijk georkestreerde Lutherse missen van Johann Sebastian Bach. De protestantse Luther was de tegenpool van Erasmus.

De concertreeks Via Musica krijgt vrijdagmiddag een vervolg bij Boerkok in Lelystad. Zaterdag is er een tour door de Noordoostpolder en zondag volgen er nog concerten in Almere (Floriade) en Zeewolde (De Verbeelding).

Kaartverkoop en meer informatie: www.festivalviamusica.nl

Nieuws

menu