Festival SuyderSee in Dronten is voor jong en oud

Daniëlle Habekotté tijdens het vorige Festival SuyderSee. Foto: KWOOT

In het centrum van Dronten wordt zaterdag 9 juli van 12.00 tot 17.00 uur Festival SuyderSee gehouden. Bezoekers kunnen genieten van muziek en activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis.

Samen met enkele partners, waaronder De Meerpaal, heeft de organisatie dit cultuur-shop-event neergezet, verspreid over het winkelcentrum. Daardoor is er op alle pleinen wel wat te beleven en is de drukte verdeeld. Er zijn straattheateracts, schminkartiesten, ballonkunstenaars, muzikanten en koren.

Stoepkrijtwedstrijd

Op het Meerpaalplein staan springkussens en kinderen kunnen meedoen aan een stoepkrijtwedstrijd. Bij een foodtruck kunnen ze daarna een gratis ijsje en limonade halen. Thema van de stoepkrijtwedstrijd is ‘Zomervakantie’. Door de stoepkrijtcreatie te fotograferen en te delen via Facebook of Instagram (#stoepkrijtwedstrijddronten) maken deelnemers kans op een gezinsticket voor een familievoorstelling in De Meerpaal.

Het popkoor van Nadine Braam, zeemanskoor ’n Lach en ’n Traan, duo Nicoline & Chris en duo Backdoor Stompers zorgen deze middag voor de muziek. De Meerpaal is nauw betrokken bij de organisatie.

Pool van artiesten

Muziekdocent Mark Dekkers: ‘We hebben een pool van artiesten die ooit bij onze Popschool begonnen zijn als leerling of bij ons optreden. Nu zochten we akoestische bands die ook nog eens mobiel zijn. Er loopt genoeg talent rond in de regio Dronten. Artiesten vinden het leuk voor eigen publiek te spelen. Het is mooi dit samen met SuyderSee te doen. Ons doel is hetzelfde: publiek trekken en vermaken.’

Nieuws

menu