Dronten lanceert eigen Kieskompas. 'De informatie is volledig en betrouwbaar'

Kieskompas Dronten Foto: Gemeente Dronten

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 tot en met 16 maart kunnen inwoners van de gemeente Dronten hun stem uitbrengen op een kandidaat van één van de acht politieke partijen. Om inwoners in hun keuze te helpen biedt de gemeente het Kieskompas aan.

Samen met de deelnemende politieke partijen heeft Kieskompas onderwerpen verzameld die in gemeente Dronten spelen. Deze zijn vertaald naar prikkelende stellingen. Alle partijen hebben op deze stellingen geantwoord van helemaal mee eens tot helemaal niet mee eens. Stellingen zoals: de gemeente moet zich verzetten tegen de opening van Lelystad Airport voor commerciële vluchten, minimaal 30% van de nieuwbouwwoningen moeten sociale huurwoningen zijn en om te kunnen groeien als gemeente moet er een vierde dorp komen.

Volledig transparant

Inwoners kunnen na het doorlopen van de stellingen verder op onderzoek gaan. Door hun positie in het landschap van de partijen verder te verfijnen door thema’s aan of uit te vinken óf de standpunten en onderbouwingen van de partijen per stelling te bekijken. Het Kieskompas is volledig transparant. Alle antwoorden van de politieke partijen worden onderbouwd door een verwijzing naar hun verkiezingsprogramma of een andere partijbron.

Betrouwbaar

De methodiek van Kieskompas garandeert dat de politieke partijen voldoende van elkaar verschillen op deze stellingen. Bovendien is Kieskompas de enige stemhulp die de standpunten van alle partijen controleert. Dit geeft de kiezers de garantie dat de informatie in een Kieskompas volledig en betrouwbaar is.

Het Kieskompas is te bereiken op dronten.kieskompas.nl .

Nieuws

menu