Dorhout Mees houdt nacht-golfevenement voor Giro555

De golfbaan van Dorhout Mees.

De golfbaan van Dorhout Mees. Foto: Dorhout Mees

Overal in het land worden inzamelingsacties opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Ook bij Golf & Businessclub Dorhout Mees in Biddinghuizen is besloten om in actie te komen.

Zaterdag 25 februari wordt er op initiatief van enkele leden, vrijwilligers en bekende Harderwijker ondernemers een speciaal nacht-golfevenement gehouden waarbij de opbrengst wordt gedoneerd aan Giro555.

Op ludieke wijze verlicht

Er wordt vanaf 19.00 uur een volledige shot-gun golfwedstrijd gehouden op de nieuwe golfbaan van Dorhout Mees. Speciaal voor dit evenement worden de tees, greens en fairways op ludieke wijze verlicht en wordt er gespeeld met lichtgevende ballen. Op vier verschillende punten op de baan verzorgt Dorhout Mees in samenwerking met Harderwijker horeca hapjes en drankjes.

Initiatiefnemer Ferry Schwab: ‘Wat dit evenement speciaal maakt is dat we de volledige baan tot ons beschikking hebben, dus we spelen ook de lange par 5 en par 4 holes. We hebben veel sponsoraanmeldingen gehad en daardoor kunnen we een volledig verzorgde avond aanbieden.’

Niet-golfers

De organisatie richt zich vooral ook op niet-golfers. Schwab: ‘Diekunnen genieten van een prachtige wandeling en foodtruck catering op de verlichte nieuwe golfbaan.’

De avond wordt afgesloten met een informele borrel en een korte veiling. De opbrengst gaat naar Giro555.