Doek valt voor Repair Café Biddinghuizen

Reparaties werden verricht door een hechte groep vrijwilligers. Foto: Repair Café Biddinghuizen

Na zeven seizoenen is er een eind gekomen aan het Repair Café in Biddinghuizen. ‘De toeloop en belangstelling is na de gedwongen sluiting ten tijde van de coronapandemie niet meer op het oude niveau gekomen’, zegt Lieuwe de Jong, voorzitter van de Stichting Repair Café Biddinghuizen. De sluiting van Het Koetshuis in Biddinghuizen en de mislukte overgang naar De Binding kwamen daar nog eens bovenop.

In het inloophuis De Kans werd het Repair Café weer de mogelijkheid geboden om een herstart te maken. In dankbaarheid werd daar vanaf november 2021 gebruik van gemaakt in zeven sessies, echter vanwege de pandemie nog zonder bezoekers, geen echt café dus. Reparaties, aangevraagd via de website, gebeurden één per maand door een hechte groep vrijwilligers.

Aantal aanmeldingen viel erg tegen

De Jong: ‘De sfeer en de resultaten waren goed, maar het aantal aanmeldingen, vooral uit Biddinghuizen zelf, viel erg tegen. En dan te bedenken, dat er toch wat moet gebeuren gezien de gigantische uitputting van hulpbronnen van de aarde en de afnemende koopkracht! Het blijft “Weggooien? Mooi niet!”’

Ruimte in De Kans te klein

Overwogen werd daarom om toch weer over te gaan naar het ontvangen van bezoekers. Met het creëren van een cafésfeer met muziek en drankjes zou een grotere toeloop kunnen ontstaan. Ondanks de bereidwillige en stimulerende houding van de mensen van De Kans heeft het bestuur van het Repair Café besloten dit niet te doen, omdat de geboden ruimte daarvoor toch niet groot genoeg werd gevonden.

De Jong: ‘Mogelijk is Biddinghuizen toch te klein voor een Repair Café, mogelijk zijn veel mensen toch zelfredzaam. Mensen die daar anders over denken en wel mogelijkheden zien, worden uitgenodigd om contact op te nemen via de contactpagina van de website www.repaircafe.biddinghuizen.org , die blijft nog een tijdje in de lucht’.

Nieuws

menu