Deuren staan wagenwijd open tijdens Ontdekdezorgweek

Ontdekdezorgweek. Foto: De Meerpaal

Altijd al eens willen weten hoe het er in de zorg aan toe gaat? Heb je vragen of ben je op zoek naar een baan in de zorg? Tijdens de Ontdekdezorgweek openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toe gaat op de werkvloer.

In de gemeente Dronten kun je op vele locaties van zorg- en welzijnsorganisaties en zorgboerderijen een kijkje nemen. Ook De Meerpaal nodigt iedereen uit om binnen te kijken of deel te nemen aan activiteiten. Binnen en buiten. Bij inloopactiviteiten in De Steiger in Swifterbant, MFC de Binding in Biddinghuizen en De Meerpaal in Dronten. Er wordt van alles georganiseerd.

Zanguurtje

Of loop eens binnen bij het zanguurtje in Coloriet de Regenboog in Dronten en maak kennis met het werken bij een dagbesteding in Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant. Wie graag wat wil betekenen voor een ander, kan zich laten matchen voor vrijwilligerswerk via het Matchpoint Vrijwilligerswerk op het Serviceplein van De Meerpaal. Waar je ook gaat kijken, je voelt deze week het sociale en urgente karakter en belang van werken in de zorg.

Jeugd- en jongerenwerk

De gemeente Dronten is vier Chillpoints rijk. Hoe het daar in zijn werk gaat, vertelt jongerenwerker Rasul Beikzadeh in Chillpoint Dronten-West op vrijdag 17 maart. Jong en oud is tussen 13.00- 17.00 uur welkom aan Beursplein 5, naast sporthal De Beurs.

De paarse bakfiets van De Meerpaal is een bekend fenomeen in de wijken. Welzijnswerkers gaan er dagelijks mee op pad om een luisterend oor te bieden in de buurt. Door zichtbaar te zijn in de wijken weten steeds meer inwoners de sociaal werkers te vinden.

Paarse camper

Nieuw is de paarse camper, die deze week als rijdende ontmoetingsplek wordt geïntroduceerd. Om met wijkbewoners samen te komen, voor een kopje koffie/thee of een (sport)activiteit. Tijdens de Ontdekdezorg week is de camper hier te vinden: maandag 13 maart van 13.30 tot 17.00 uur in Dronten Midden, dinsdag 14 maart van 12.00 tot 16.00 uur in Biddinghuizen, woensdag 15 maart van 13.30 tot 17.00 uur in Dronten Zuid en donderdag 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur in Swifterbant.

Nieuws

Meest gelezen

menu